Vi er ved at være ved vejs ende. Vi håber at du er blevet inspireret til at komme i gang med Linux og har fået et overblik over, hvad du har af muligheder. Hvad du konkret vil bruge dit Linux-system til, kommer meget an på, i hvilken retning dine interesser går. Tag fat på de ting, du synes kunne være sjove eller spændende at dykke ned i, og bliv klogere på dem. Husk frem for alt, at med Linux har princippet helt fra starten været, at det er lysten, der driver værket!
Linux-verdenen har tidligt indset, at dokumentation er essentielt, hvis man vil have andre til at bruge Linux. Derfor er meget af den centrale software beskrevet i såkaldte "HOWTO"-vejledninger (og mere kortfattede "mini-HOWTO"-vejledninger). "HOWTO"-vejledninger findes muligvis i kataloget /usr/doc/HOWTO eller på internettet hos Linux Documentation Project, der findes som spejl (mirror - kopi) på http://sunsite.dk/ldp. OSS-listerne (eng. FAQ - Frequently Asked Questions) indeholder ofte stillede spørgsmål (OSS) med svar. Mange Linux-relaterede OSS-lister finder du i /usr/doc/FAQ. Se også http://sunsite.dk/ldp/docs.html#howto.
Det kan være spændende at gå og hygge sig med sin Linux-maskine på egen hånd, men vi synes, det bliver endnu sjovere og mere inspirerende, hvis man finder sammen med ligesindede - enten i den virkelige verden eller på internettet.
Linux-brugere er generelt meget venlige og hjælpsomme mennesker. De hjælper gerne begynderen med at komme i gang. Vær derfor aldrig bange for at spørge, men husk at læse "HOWTO"-vejledninger, man-sider (manualsider) og OSS-lister, inden du spørger.
Her er nogle af mulighederne for at komme i kontakt med andre:
En LUG er forkortelsen for en "Linux User Group" hvilket vi på dansk kalder en Linux-brugergruppe, hvilket findes i meget stort antal verden over. Hos en LUG vil du ofte finde gratis teknisk support og (efter kort tid) venner, som fortæller om nye spændende ting, som andre må se. I Danmark er der nu flere LUG'er som er at findes på http://www.lug.dk.