Kapitel 10. openSUSE/SUSE Linux Enterprise

Der findes grundlæggende to udgaver af SUSE, nemlig openSUSE og SUSE Linux Enterprise. SUSE Linux Enterprise er et kommercielt produkt fra Novell.

SUSE Linux laves af et tysk firma der hedder SUSE LINUX GmbH http://suse.com, som blev opkøbt af Novell i 2003. I 2011 blev Novell og derved også SUSE en del af Attachmate.

SUSE er velegnet til både skrivebordsbrug og til serveren. Ud fra om man SUSE det ene eller andet foretages en række valg.

SUSE er i dag tilgængelig til 32-bit (i586) og 64-bit computere (x86_64).

Novell. Her kan man købe support m.m. fra Novell, det er også Novell der står får at udgive sikkerhedsopdateringer m.m. Under SUSE Linux Enterprise mærket er der to under udgaver:

openSUSE er en uafhængig og selvstændigt distribution. Her er det ikke direkte et firma der er bag, men er ledet af en bestyrelse der vælges af dens brugere. Her vil den primære support komme fra andre brugere der også benytter sig af openSUSE. Projektet er dog støttet af bl.a. Novell.

10.1. Målgruppe

SUSE henvender sig til brugere, der ønsker at få en sammenhængende, let konfigurerbar distribution med et suverænt administrationsværktøj (YaST). På trods af at SUSE er let at gå til er det dog ikke nødvendigvis nogen "fast-lås" distribution. Der er mange muligheder for at få de seneste versioner af mange programmer og skrivebordsmiljøer, samt at lave ændringer "under-the-hood".

Figur 10-1. SuSE logo